Højskoletime – husk tilmelding.

Torsdag 22. maj kl. 11.00

Birgith Nørlund: Når en sømand drev i land…

Min gode kollega i Hadsten Birgith Nørlund vil denne torsdag komme og fortælle strandingshistorier. Selv skriver hun om foredraget:

”Langs den barske jyske vestkyst er utallige skibe forlist gennem tiden. Nogle af dem gik ned med mand og mus, fra andre lykkedes det enkelte sømænd at bjærge sig – og fra mange af dem drev der strandingsgods i land. Både de bjærgede, tit udenlandske, sømænd og strandingsgodset har kastet gode historier af sig.

Foredraget vil byde på en række af disse spændende strandingshistorier – bl.a. om spanske sømænd, der blev fædre til børn i fiskerhjemmene, om strandede prinser, der forliste på deres brudefærd. Og naturligvis skal vi også omkring H.C. Andersens eventyr: En historie fra klitterne og Karsten Lunds roman: Den amerikanske sømand, som tager udgangspunkt i en stranding i juledagene i Skagen..”

Fælles for disse højskoletimer, er at vi vil synge et par sange fra Højskolesangbogen. Derefter spiser vi en gang suppe efterfulgt at en kop kaffe. Der vil blive god tid til snak. Vi slutter ca. kl. 13.00. Traktementet koster kr. 50 medmindre andet er nævnt. Tilmelding senest 5 dage før arrangementet hos Else på tlf. 8698 1268 /2843 8546

 Anne Martiny Kaas-Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *