Spring til indhold

Lyngå

Velkommen til landsbyen midt i det naturskønne Favrskov

Mindesten i Lyngå for modstandsgruppen ”JULIA”

 

DSC01679 

På fællesmødet med alle aktører i Lyngå i februar blev vi enige om at arbejde videre med idéen om en mindesten/stenskulptur for modstandsgruppen ”JULIA”.

 Idéen til denne blev fostret af en Lyngåborger og den direkte anledning var genudgivelsen af bogen af samme navn, som en en beretning af afdøde snedker Jens Peter Jensen om nogle stålsatte Lyngåborgeres modstandskamp under tyskernes besættelse af Danmark.

Menighedsråd og Borgerforening blev begge enige om at give et mindre kontant bidrag, såfremt der kunne findes en ’hovedsponsor’ til projektet. Flere private fonde blev spurgt, men med negativt resultat. Derimod imødekom et enigt Landsbyråd vores ansøgning på møde 31. maj, hvorefter projektet nu kan realiseres.

Menighedsrådet har foreslået, at mindestenen/stenskulpturen placeres på den tomme grund ved siden af kirken, hvilket borgerforeningen har takket ja til.

Opgaven med mindestenen/stenskulpturen er overdraget til stenskulptør Kjeld Pedersen, der har kendt Jens Peter Jensen personligt, tillige med andre fra modstandsgruppen ”JULIA”.

 Det er endnu for tidligt at sige noget konkret om, hvornår mindestenen/stenskulpturen bliver sat op, ligesom der heller ikke er taget stilling til under hvilke former, vi skal fejre afsløringen. Det vil være dejligt at få idéer og inputs fra borgere i Lyngå:

– Vil det f.eks. være en god idé at flytte de to parkbænke, der er placeret i krydset Hammelvej/Lyngåvej hen på grunden?

– Har Byforskønnelsesudvalget idéer til beplantning mv. rundt om stenen? Lyng f.eks.?

– Hvem skal forestå afsløringen?

– Skal vi holde en fest/reception i et telt på grunden (hvis det stadig er vejrmæssigt muligt)? Eller er der plads nok i konfirmandstuen?

– Skal indvielsen kombineres med en gudstjeneste?

– O.s.v, o.s.v.

 Mvh

Eigil

Del på Facebook

Nyhedsbrev

Kommende aktiviteter

<< dec 2023 >>
mtotfls
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tag et kig i arkivet