Udstillere i konfirmandstuen.

Tove og Rikke

I oktober/ november udstiller Tove Antvorskov malerier, og Rikke Antvorskov udstiller keramik. Efterfølgende præsenterer de sig selv.

TOVE ANTVORSKOV, MALERI Jeg hedder Tove Antvorskov og bor i Ødum. Da jeg blev pensionist, begyndte jeg at male med akrylmaling. Jeg har gået til undervisning hos Lieselotte Skov-Petersen siden 2010. Jeg har tidligere været på akvarel kursus, men efter jeg har prøvet at male med akrylmaling, er det blevet mit foretrukne. Akrylmaling tørrer hurtigere og er lettere at arbejde med. Jeg kan godt lide at eksperimentere med farver og motiver. Jeg maler både abstrakt og naturalistisk. I 2011 var jeg med ”Rejs og mal” gruppen til Italien. Det var en spændende og lærerig oplevelse. Vi er en fast gruppe, der mødes i Enghøjs hyggelige maleværksted, hvor vi får inspiration og vejledning i billedkunstens verden.

RIKKE ANTVORSKOV, RAKU-KERAMIK Mit navn er Rikke Antvorskov. Jeg har lavet keramik gennem en årrække – med mellemrum. Det hele begyndte i ungdomsskolen. Her var jeg så heldig at gå til keramik ved Inger Rokkjær, hvor de grundlæggende teknikker i formgivning kom på plads. De senere år har jeg nydt godt af Karen Tousgaards gæstfrihed og kompetente vejledning, når det gælder rakuteknik. ”Raku” er en japansk brændeteknik. Efter forglødning glaseres emnerne. Ved rakubrænding omvarmes de i en gasovn, og når glasuren har nået smeltepunktet omkring 900 grader C, tages emnet ud af ovnen. Ved det store temperaturchok opstår krakeleringerne i glasuren. Herefter lægges emnerne i savsmuld, som dels giver den rå skærv den karakteristiske sorte farve, dels begrænser ilttilførslen i den videre forbrænding og derved fremhæver metallerne i glasuren. Desværre er det ikke alt, der ”lykkes i en gasovn”! Ordet Raku betyder ”glædelige omstændigheder”, og det er sandelig en glædelig omstændighed, når en krukke overlever både forglødning, og den lidt barske rakubrænding – og samtidig opfylder ens forventninger til farvespil og variation. Men det også det spændende og udfordrende ved raku – en teknik, der til stadighed udfordrer og inspirerer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *