Spring til indhold

Lyngå

Velkommen til landsbyen midt i det naturskønne Favrskov

Udstilling i konfirmandstuen – oktober og november.

Sisse Lunøe udstiller malerier.

”Den malende musiker”

“Jeg har hørt sagt, at alle kvinder over 50 år maler. Når jeg kigger mig rundt, så tror jeg det gerne. Jeg er ingen undtagelse, faktisk begyndte jeg, da jeg var et par og halvtreds år gammel. Min far var kunstmaler og min afdøde mand ligeså – endda en frygtelig dygtig en af slagsen, så det med at tegne og male var ikke lige noget, der lå lettest for. Musikken var et  “friere” område. På den anden side har jeg altid besøgt museer og kunstudstillinger, så det var ikke nyt for mig at leve med kunst.

Jeg begyndte at tegne og spurgte den fremragende Hadstenmaler, Jeanette Højholdt, om hun havde plads på sit malehold. Det havde hun heldigvis, så der dukker jeg op hver mandag i sæsonen og maler sammen med de andre kvinder i gruppen Polykrom.

For et par år siden skete der et stort gennembrud, for jeg begyndte med rispapiret, tuschfarverne og det kinesisk inspirerede maleri. Jeg havde arvet en ret omfattende samling af kunstbøger fra min far, deriblandt en hel del om kinesisk og japansk malerkunst, både som billedbøger men også om teorien bag den specielle teknik. Min far havde været særdeles optaget af den kunst, og jeg følte næsten, at han prikkede mig på skulderen og sagde: Se nu her, datterlil, her er bøgerne fra mig til dig!

Jeg maler ikke som kineserne, jeg har ikke lyst til at kopiere deres maleri. Men der er en masse i teknikken og forenklingen, som man kan lade sig inspirere af. Der skal mod til hastværket, når man maler med vand og blæk. Og lysten til at kassere de billeder, der ikke er rigtige i første hug.”

Del på Facebook

Nyhedsbrev

Kommende aktiviteter

<< apr 2024 >>
mtotfls
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tag et kig i arkivet